El passat dijous 11 d’abril, vaig tenir el plaer de ser entrevistada per l’Ariadna Belver Comin, en la seva secció “d’Empresa en Femení” del programa “Lideratges” d’Onda Zero.

Durant aquesta conversa, vaig tenir l’ocasió de parlar sobre la meva trajectòria professional, d’una manera propera i molt sincera, des d’un vessant professional, que culmina amb una proposta de valor i encoratjament a qui vulgui seguir els passos d’una gran defensora de l’emprenedoria i el talent femení.

Vaig destacar els meus primers passos en el món de l’advocacia, que es remunten a l’any 2007-2008, moment en què em vaig submergir en el Dret Penal Econòmic. Però ben aviat, em vaig adonar que la meva verdadera passió era el Dret Corporatiu, entès en el seu sentit més ampli, i vaig assumir la Direcció Jurídica del Departament Legal d’una Empesa dedicada al sector industrial.

Aquesta etapa la recordo amb certa nostàlgia, doncs la veritat he de dir que gaudia de poder participar en la presa de decisions clau per a l’empresa, acompanyant i assessorant al CEO i, sobretot, dissenyant estratègies de tota mena d’operacions empresarials.

Però l’any 2013, l’esperit emprenedor va tocar a la porta i vaig començar el meu viatge com a advocada autònoma fins a l’any 2017, moment en què vaig decidir caminar acompanyada i em vaig associar amb una altra advocada, cosa que em va permetre centrar encara més la meva atenció en el dret corporatiu.

El naixement de Laura Escamilla · Boutique Legal, l’any 2023, va marcar un punt d’inflexió en la meva carrera professional, després de néixer la meva tercera filla.

Durant els pocs dies de maternitat que tenim les dones autònomes, vaig reflexionar sobre el camí que estava prenent en l’àmbit professional, i vaig decidir que era el moment de canviar de rumb.

Inspirada en la filosofia del meu marit, vaig comprendre que hi havia tantes maneres d’exercir la professió com maneres de viure. I seguint el meu instint, vaig iniciar novament, trajectòria professional en solitari.

Laura Escamilla· Boutique Legal es va fundar amb l’objectiu de proporcionar assessorament legal personalitzat i integral a les Empreses, sota el lema “Legal Service Design”, oferint als clients la possibilitat d’externalitzar el seu departament legal, per tal que hi hagi algú que li doni una altra mirada al tradicional enfocament jurídic i legal.

Com a dona emprenedora en un entorn masculinitzat, puc assegurar que el camí no és fàcil, però treballar en allò que creus, potenciar els teus valors professionals, saber liderar i renovar-se contínuament, és un repte que cal divulgar.

Va ser tot un plaer compartir ones amb l’equip de Belver&CO i aportar contingut, des d’un vessant més “jurídic” a un programa que ajuda a entendre l’actualitat del teixit empresarial català, en termes femenins.

I com em van dir una vegada, SORT I ENCERTS! Seguim!

Si t’has quedat amb ganes d’escoltar l’entrevista sencera, fes click al següent link: https://www.ondacero.es/emisoras/catalunya/noticies/empresa-femeni-amb-laura-escamilla_20240411661825e9c18d400001e2e381.html

LAURA ESCAMILLA · BOUTIQUE LEGAL