Un dels serveis que oferim a Laura Escamilla · Boutique Legal és l’assessorament jurídic al sector hoteler. I és que, des de fa alguns mesos, vaig tenir el plaer de tancar un conveni amb una cadena hotelera autonòmica, on els podem oferir i prestar un servei d’assessorament integral a tots els seus associats.

Cobrim els aspectes més rellevants; aquells que els afecten en el seu dia a dia, des de qüestions de decisió empresarial, com les de disseny d’estratègies legals a nivell laboral i/o mercantil.

D’entre les consultes que efectuen, la més comuna és la què passa quan un client vol “denunciar” (demandar o reclamar) perquè no se’ls vol reintegrar l’import de la reserva quan la cancel·len el mateix dia que haurien d’entrar.

Fa pocs dies ens vam trobar amb un d’aquests casos, on el Gerent de l’Allotjament turístic estava especialment nerviós per aquest motiu. I el fet, no era que tingués una reclamació d’un client sinó pel cúmul de problemes que, justament, aquell dia se li havien girat.

Doncs bé, quan es van trobar amb la reclamació, ens ho van derivat i, la veritat va ser que, el fet de poder-nos trucar i delegar aquesta contingència, vam poder comprovar que el vam confortar, i es va poder focalitzar en els assumptes que li son propis.

Al final del dia, només ens va demanar si s’havia solucionat i quan li vam dir que sí, ens va agrair que fóssim les seves col·laboradores legals així com per la immediatesa i resolució en l’assumpte en qüestió.

I és que, de vegades, només cal una trucada o un correu electrònic ben atès, per calmar les aigües i baixar el sufflé dels nostres clients i les seves preocupacions.

Aprofitant l’avinentesa del cas, us volem recomanar tenir una bona política de condicions particulars, i remetre-la al client, en el moment en què aquest us fa la reserva.

Fem un cafè legal i t’expliquem quins serveis podríem prestar al teu establiment turístic?

Recorda que la nostra Boutique Legal es troba situada al bell mig de Manresa i us pot oferir un Servei multidisciplinari al sector de leisure & hospitality.

LAURA ESCAMILLA · BOUTIQUE LEGAL